Κοινοποίηση

Οι έξυπνες μηχανές συσκευασίας και η βιομηχανική αγορά τους που συνδέεται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων αναπτύσσεται με ραγδαία ταχύτητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να παρουσιάσει σταθερή αύξηση 20% τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε και θα φτάσει τα 124 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στην προϋπόθεση ότι η Ευρώπη θα διατηρήσει τον ηγετικό ρόλο που έχει σήμερα. Μετά την εφαρμογή της Οδηγίας 2006/42/EC για τα μηχανήματα, σημειώθηκε σταθερή πρόοδος και ανάπτυξη στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, η αγορά που συνδέεται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων αξιοποιείται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε τομέα της βιομηχανίας συσκευασίας.

Τι είναι το Διαδίκτυο των Πραγμάτων;

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων αποτελείται από ένα δίκτυο προϊόντων, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως οι πομποί, οι μνήμες και οι επεξεργαστές.

Οι συσκευές και ο άνθρωπος αλληλοεπιδρούν στο ίδιο δίκτυο, σε ένα ασφαλές, παραγωγικό και βιώσιμο περιβάλλον. Στο δίκτυο αυτό χρησιμοποιούνται τα μοντέλα μηχανικής μάθησης και η τεχνολογία των Μεγάλων Δεδομένων, με σκοπό την ανάπτυξη των επικοινωνιακών ικανοτήτων και την ενδεχόμενη αυτοματοποίηση των μηχανών παραγωγής και της διαδικασίας συσκευασίας.

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας

Οι απαραίτητες νομικές ρυθμίσεις έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ. Η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μηχανήματα (2006/42/ΕΚ) τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2009, έπειτα από μια μεταβατική περίοδο. Η Οδηγία αυτή εξασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση των μηχανημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά και θέτει αυστηρά πρότυπα ασφαλείας. Αφορά όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά και υποχρεώνει τους κατασκευαστές να εξοπλίζουν τα μηχανήματα με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Οι χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δικούς τους κανονισμούς.

Έξυπνες μηχανές

Το 2016 οι Γερμανοί κατασκευαστές εξήγαγαν μηχανές συσκευασίας αξίας περίπου 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το προηγούμενο έτος σημειώθηκε αύξηση 3%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη ζήτηση από αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές.

Οι έξυπνες μηχανές συσκευασίας γίνονται όλο και πιο έξυπνες. Στο παρελθόν η ασφάλεια συνδεόταν σε μεγάλο βαθμό με φυσικά εμπόδια. Πλέον μπορούμε να επέμβουμε στην παραγωγή χρησιμοποιώντας συσκευές τηλεχειρισμού και παρακολούθησης χωρίς να διακόψουμε τη διαδικασία.

Αυτό συνεπάγεται λιγότερες επισκευές, περισσότερο χρόνο λειτουργίας, μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία και καλύτερη δικτύωση μεταξύ του χειριστή, του κατασκευαστή και του τελικού χρήστη.

Πηγή (related link): interpack.com  H απόδοση στα Ελληνικά έγινε από την Θεοδώρου Αφοι.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε
τη φόρμα ώστε να
έρθουμε σε επαφή
μαζί σας