Κοινοποίηση

Οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πληθώρα προκλήσεων. Δεν είναι εύκολο να έχεις μικρή επιχείρηση. Οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πληθώρα προκλήσεων. Από την ταμειακή ροή έως τη διαχείριση των αποθεμάτων. Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει μετατρέψει τη συσκευασία και την αποστολή των παραγγελιών σε σημαντικό ζήτημα.

Η εμφάνιση ενός προϊόντος κατά την παράδοση μπορεί να δημιουργήσει ή να απομακρύνει έναν σταθερό πελάτη. Η προστασία του πακέτου είναι απαραίτητη, αλλά έχει κόστος. Σε μια μικρή επιχείρηση κάθε ευρώ μετράει. Πολλοί απευθύνονται στην πιο οικονομική προστατευτική συσκευασία στην αγορά: το γαριδάκι πολυστερίνης.

Ωστόσο, οι συσκευασίες με το γαριδάκι είναι ακατάστατες, δημιουργούν πολλά απορρίμματα και επιπλέον καταλαμβάνουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο στις μικρές επιχειρήσεις. Και το χειρότερο είναι ότι οι καταναλωτές τις μισούν. Όταν ανοίγουμε ένα κουτί γεμάτο κομματάκια φελιζόλ, που κολλάνε από τον στατικό ηλεκτρισμό. Μοιάζουν να πολλαπλασιάζονται μπροστά στα μάτια μας. Το unboxing μετατρέπεται σε πραγματικό εφιάλτη.

Γιατί λοιπόν οι μικρές επιχειρήσεις δεν διαλέγουν κάτι καλύτερο; Γιατί υπάρχει ακόμα το γαριδάκι πολυστερίνης;
Η απάντηση βρίσκεται σε εμάς τους ίδιους: στους μεγάλους παράγοντες της τεχνολογίας ηλεκτρονικού εμπορίου, που δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το κομμάτι της οικονομίας μεταφορών.

Είναι πολύ σημαντικό οι ειδικοί να αντιμετωπίζουν τις μικρές επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν και τις παραδοσιακές, μεγάλες επιχειρήσεις όταν μελετούν νέες λύσεις συσκευασίας.

Ο τρόπος λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων είναι διαφορετικός. Συχνά δεν ταιριάζει με τις παραδοσιακές λύσεις συσκευασίας για τους παρακάτω λόγους:

  • Οι μικρές επιχειρήσεις διαχειρίζονται τα φύλλα ισολογισμού με διαφορετικό τρόπο από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν μπορούν να δικαιολογήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα το κόστος της δαπανηρής τεχνολογίας που «βγάζει τα λεφτά της» με την πάροδο του χρόνου. Ο όγκος των αποστολών είναι μικρότερος από τον όγκο αποστολών των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Δεν διαθέτουν ομάδα τεχνικής υποστήριξης. Συνήθως δεν μπορούν να επενδύσουν σε εφεδρικό εξοπλισμό για την περίπτωση που χαλάσει κάτι την τελευταία στιγμή. Έτσι, επιλέγουν λύσεις που δεν βασίζονται στην τεχνολογία.
  • Διαθέτουν περιορισμένο χώρο. Συνεπώς απαιτούν λύσεις που καταλαμβάνουν ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα και μπορούν να απομακρυνθούν από τον χώρο μέσα σε μερικά λεπτά.
  • Μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις αισθάνονται τις συνέπειες της τιμολόγησης βάσει ογκομετρικού βάρους που εφαρμόζουν μεταφορικές εταιρείες. Η πολιτική αυτή αυξάνει τα έξοδα αποστολής και αποτελεί οικονομική πρόκληση για όλες τις εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι οι μικρές επιχειρήσεις έχουν μικρότερο περιθώριο απορρόφησης του επιπλέον κόστους.

Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένες πρωτοπόρες επιχειρήσεις, όπως η Sealed Air, αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις μικρές επιχειρήσεις. Αναπτύσσουν τεχνολογίες που ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Για παράδειγμα, η διογκούμενη πλαστική συσκευασία βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν το γαριδάκι συσκευασίας. Αποτελεί μια λύση που συνδυάζει την προστασία και την πλήρωση κενού.

Λύσεις όπως τα μαξιλαράκια αέρα και το διογκούμενο αεροπλάστ χρησιμοποιούν ένα συμπαγές ρολό από πλαστικό φιλμ. Δεν περιέχει καθόλου αέρα πριν τη χρήση. Ένα ρολό φιλμ αντιστοιχεί σε περίπου ενάμισι κυβικό μέτρο γαριδάκι πολυστερίνης.

Λύσεις συσκευασίας για Μικρές επιχειρήσεις
 

Η διογκούμενη πλαστική συσκευασία δεν είναι καινούρια. Οι μεγάλες εταιρείες τη χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τα πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα στα τσιπ επεξεργασίας δεδομένων, τις διεπαφές, τους ανεμιστήρες, τις ψύκτρες και τις αντλίες έχουν κάνει τον εξοπλισμό πιο οικονομικό και απλό στη χρήση. Γεγονός που οδηγεί περισσότερες μικρές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν αυτό το είδος συσκευασίας και να εγκαταλείψουν για πάντα το γαριδάκι πολυστερίνης.

Χάρη στα νέα προϊόντα πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν θα χρειάζονται δευτερογενή συσκευασία. Θα εξοικονομήσουν χρήματα και χώρο, που παλιότερα ήταν απαραίτητος για την αποθήκευση χαρτοκιβωτίων και άλλων υλικών συσκευασίας.

 

Στην Αφοι Θεοδώρου διαθέτουμε οικονομικά αποδοτικές λύσεις συσκευασίας. Σχεδιασμένες ειδικά για μικρούς χώρους και προϋπολογισμούς.

Μικρές επιχειρήσεις ενδυναμώνουν και ανταγωνίζονται τις μεγάλες επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια των απαιτητικών εορταστικών περιόδων αλλά και όλο το χρόνο. Πλέον ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε το γαριδάκι συσκευασίας και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του αέρα.

Πηγή (related link): Sealed Air  H απόδοση στα Ελληνικά έγινε από την Θεοδώρου

Αφοι.Θεοδώρου Αφοι, SEALED AIR Distributor & SIAT Certified partner

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε
τη φόρμα ώστε να
έρθουμε σε επαφή
μαζί σας