Κοινοποίηση

Όσον αφορά τη ροή υλικών, η τεχνολογία μεταφοράς διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εταιρείες.
Μέσα σε κάθε αλυσίδα επεξεργασίας στην παραγωγή, επεξεργασία και διανομή, η τεχνολογία μεταφοράς εξασφαλίζει ομαλές διαδικασίες παράδοσης, αποθήκευσης και θέσης εμπορευμάτων.
Η τεχνολογία μεταφοράς 4.0 μπορεί να προσαρμοστεί για να ικανοποιεί τις ατομικές απαιτήσεις διαφόρων τομέων και επιχειρηματικών μοντέλων.
Σήμερα, αυτό συχνά σημαίνει τη δημιουργία σύνθετων πλατφορμών, στις οποίες μπορούν να ενσωματωθούν άλλα πρόσθετα, συμπεριλαμβανομένων σαρωτών, εκτυπωτών ετικετών και κλειστικών, καθώς και ζυγαριών, παλετοποιητών και ρομποτικών εξαρτημάτων.

Τα συστήματα μεταφοράς αποτελούν μέρος του εσωτερικού logistics – γνωστό ως intralogistics – και εγγυώνται ομαλές, εσωτερικές διαδικασίες εφοδιασμού. Ειδικά στο τμήμα τροφίμων, όπου η συμμόρφωση με πλήθος απαιτήσεων είναι επιτακτική. Για την αποφυγή αλλοίωσης και βλάβης, τα τρόφιμα πρέπει να μεταφέρονται προσεκτικά και γρήγορα και οι αλυσίδες ψύξης πρέπει να διατηρούνται στην επιθυμητή θερμοκρασία, ειδικά όταν πρόκειται για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τα στοιχεία τεχνολογίας μεταφορέων όπως τμήματα γραμμής, μεταφορές, ταξινομητές κυλίνδρων, επαγωγή διαλογής, καμπύλες, κεκλιμένες γραμμές καθώς και τμήματα μεταφορέων συσσώρευσης πρέπει να προσαρμοστούν βέλτιστα στην τεχνολογία αποθήκευσης. Αυτό απαιτεί προσαρμοσμένες μελέτες εφαρμογής που αναπτύσσονται και εξελίσσονται συνεχώς από εταιρείες στη βιομηχανία επεξεργασίας και συσκευασίας.

Η τεχνολογία μεταφορέων έχει δει μια αυξανόμενη ζήτηση σε συστήματα διανομής υψηλής συχνότητας με έμφαση στον αυτοματισμό και στον ημι-αυτοματισμό. Σε σύγκριση με τα χειροκίνητα συστήματα, τα συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό (DTS), οι αυτοματοποιημένοι σταθμοί ανύψωσης, τα συστήματα φόρτωσης, οι μονάδες ταξινόμησης και οι ανυψωτήρες ουρών εξασφαλίζουν αύξηση της ασφάλειας, της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας και είναι όλα απαραίτητα εργαλεία στο e-commerce.

Στο μέλλον, τα συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό θα αντικαταστήσουν ολοένα και περισσότερο τους οδηγούς. Φωτογραφία: ELEVATE von Pexels

Έξυπνη τεχνολογία ραουλόδρομων 4.0

Η τεχνολογία μεταφοράς 4,0 είναι έξυπνη.
Σε απόκριση της αυξανόμενης διασυνδεσιμότητας και της ψηφιοποίησης των διαδικασιών, τα συστήματα μεταφοράς τεχνολογίας 4.0 ενσωματώνουν σύγχρονη τεχνολογία ελέγχου και υπολογιστών που μπορούν να σκεφτούν.
Ο αυτοματισμός επιτρέπει στα συστήματα να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σε συγκεκριμένες καταστάσεις και έτσι να εξασφαλίζουν συνεχείς διαδικασίες. Για παράδειγμα: το μηχάνημα σταματά και προκύπτει εμπλοκή και στάση.
Όταν η γραμμή σταματά, ακολουθούν τα υψηλά έξοδα. Η πρόβλεψη συντήρησης επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν σφάλματα στο σύστημα σε πρώιμο στάδιο, να αντιμετωπίζουν αυτά τα σφάλματα χρησιμοποιώντας την έξυπνη τεχνολογία μεταφοράς 4.0 και έτσι να εξοικονομούν χρήματα.

 

H ανάπτυξη του e-commerce απαιτεί ειδικά διαμορφωμένες λύσεις

Η σημασία της τεχνολογίας μεταφοράς 4.0 είναι προφανής εάν ρίξουμε μια ματιά στην εξέλιξη του ακμάζοντος διαδικτυακού εμπορίου τα τελευταία 20 χρόνια, για παράδειγμα.
Από την αρχή της χιλιετίας, όλο και περισσότερες παραγγελίες έχουν πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο.
Στη Γερμανία, το διαδικτυακό εμπόριο δημιούργησε πωλήσεις 58 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Γερμανικού Οικονομικού Ινστιτούτου [iwd, Informationsdienst des Instituts der deutschen Wirtschaft].
Εδώ, τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά δίνουν τις υψηλότερες πωλήσεις (μερίδιο 31% στο διαδίκτυο το 2018), ακολουθούμενη από μόδα και αξεσουάρ (27,7%). Το τμήμα αναψυχής και χόμπι έρχεται στην τρίτη θέση με μερίδιο 26,4% στο διαδίκτυο.
Η Amazon ηγείται της γερμανικής αγοράς, με πωλήσεις 9,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ακολουθούμενη από την Otto με πωλήσεις 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και Zalando με 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σε ευρωπαϊκή και διεθνή σύγκριση, οι αριθμοί είναι παρόμοιοι -εδώ, το εμπόριο μέσω Διαδικτύου και το εμπόριο μέσω εφαρμογών αυξάνεται επίσης σταθερά.

Η άνοδος του διαδικτυακού εμπορίου απαιτεί ταχείες διαδικασίες logistics που βελτιώνονται συνεχώς χάρη στην τεχνολογία μεταφοράς 4.0 και έξυπνες τεχνολογίες και συστήματα. Φωτογραφία: maarten-van-den-heuvel-KSQgzzn3dW0 // unsplash

 

Τα οφέλη της έξυπνης τεχνολογίας ραουλόδρομων 4.0

Η έξυπνη τεχνολογία ραουλόδρομων 4.0 σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τις διαδικασίες intralogistics σε διάφορα επίπεδα:

  • Αυξήστε τους ρυθμούς ροής σε αποθήκες και ταχύτητες απόδοσης
  • Αποφύγετε τις στάσεις και τις εμπλοκές
  • Ταχείες διαδικασίες για προσαρμοσμένες παραγγελίες
  • Ευέλικτη προσαρμογή των διαδικασιών μεταφοράς
  • Κινητές μονάδες όπως επεκτάσιμοι μεταφορείς μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως απαιτείται και στη συνέχεια να αποθηκεύονται με τρόπο που εξοικονομεί χώρο
  • Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες διασφαλίζουν ότι οι σωστές ποσότητες διανέμονται στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή
  • Στενή σύνδεση και ευθυγράμμιση ευφυών συστημάτων μεταφοράς – όφελος σε σύγκριση με το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό
  • Επιτρέπει αύξηση της προστιθέμενης αξίας
  • Επιτρέπει εξοικονόμηση κόστους

Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου σημαίνει ότι όλο και μικρότερες μονάδες πρέπει να μεταφέρονται σε όλο και πιο σύντομους χρόνους. Φωτογραφία: Deutsche Post AG

Πηγή

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε
τη φόρμα ώστε να
έρθουμε σε επαφή
μαζί σας