Κοινοποίηση

Κατανoώντας τον ρόλο της συσκευασίας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της

Ο συνολικός περιβαλλοντικός αντίκτυπος κάθε παραγγελίας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι το σύνολο πολλών διαφορετικών παραγόντων. Οι πόροι παραγωγής, η πρώτη συσκευασία, η διανομή και ο κύκλος αποστολής αποτελούν μέρος του συνολικού αντίκτυπου. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός tablet, ο κύκλος αποστολής (το ταξίδι από το κέντρο διανομής στον καταναλωτή) αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των συνολικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτού του tablet. Από αυτό το 2%, τα υλικά συσκευασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του αντίκτυπου του κύκλου αποστολής. Αυτό ισούται με περίπου 0,003% των συνολικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Δεν φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό ώστε να χρειάζεται ιδιαίτερες βελτιώσεις βιωσιμότητας, σωστά;

Λάθος.

Εάν ένα tablet σπάσει κατά τη διάρκεια του κύκλου αποστολής επειδή χρησιμοποιήθηκε λάθος προστατευτική συσκευασία, ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος αυτού του tablet διπλασιάστηκε.

Οι πόροι που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή tablet αντικατάστασης, την αποστολή του στον καταναλωτή και την επιστροφή του σπασμένου προϊόντος μπορούν να υπερδιπλασιάσουν τον αντίκτυπο βιωσιμότητας ενός προϊόντος.

Η πρόληψη ζημιών είναι συχνά το πιο βιώσιμο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας κατασκευαστής κατά την αποστολή των προϊόντων του.

Ακόμα και ένα ποσοστό ζημιάς 1% είναι απαράδεκτο ποσοστό ζημιάς
Πολλοί κατασκευαστές είναι πρόθυμοι να δεχτούν “μικρά” ποσοστά ζημίας από 1% έως 3%. Η αποδοχή αυτού του ποσού ζημιάς μπορεί να φαίνεται αναπόφευκτη, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Κάθε κατεστραμμένο προϊόν οδηγεί όχι μόνο σε περιττή σπατάλη περιβαλλοντικών πόρων, αλλά και βλάπτει τη σχέση σας με τον πελάτη. Ένας κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών πούλησε πάνω από 44 εκατομμύρια tablet το 2018. Εάν αποδεχτούν ζημιά 1%, αυτό σημαίνει ότι είναι πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν να χάσουν 440.000 πελάτες και να διπλασιάσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών των 440.000 tablet.

Τα Κέντρα Εφαρμογής Συσκευασίας της Sealed Air είναι αφιερωμένα στο σχεδιασμό και τη δοκιμή μιας προστατευτικής λύσης συσκευασίας που εξασφαλίζει έναν ασφαλή, βιώσιμο κύκλο αποστολής.

Στη Τheodoroubros.gr, συνεργαζόμαστε με την Sealed Air σε κάθε βήμα της διαδικασίας, ώστε να αποκτήσετε την ποιοτικότερη λύση συσκευασίας για τα προϊόντα σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό της δικής σας συσκευασίας:





    Πηγή

    Επικοινωνήστε μαζί μας

    Συμπληρώστε
    τη φόρμα ώστε να
    έρθουμε σε επαφή
    μαζί σας