Κοινοποίηση

Γιατί να επιλέξετε τον βιομηχανικό εκτυπωτή Inkjet DJ1

Παρακάτω σας παραθέτουμε αναλυτικά τις διαφορές μεταξύ των βιομηχανικών εκτυπωτών Dotjet και των εκτυπωτών τεχνολογίας CIJ:

Ταχύτητα εκτύπωσης:

Στο παρελθόν οι εκτυπωτές Dotjet είχαν μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης 30m/min. Πλέον αυτό έχει αλλάξει και η ταχύτητα εκτύπωσης έχει φτάσει στα 90m/min κάτι το οποίο καλύπτει το 90% των αναγκών μιας γραμμής παραγωγής.

Συντήρηση:

Οι εκτυπωτές Dotjet πάντα «νικούσαν» τους εκτυπωτές τεχνολογίας CIJ στο θέμα συντήρησης αφού δεν έχουν καμία απαίτηση για αυτήν. Ίσως χρειαστεί κάποιος καθαρισμός του μελανοδοχείου cartridge κάτι το οποίο δεν διαρκεί πολύ, παρά κάποια δευτερόλεπτα. Αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στον εκτυπωτή δεν χρειάζεται να σταματήσει η παραγωγή, απλώς αντικαθιστάτε το μελανοδοχείο (cartridge) και συνεχίζει η εκτύπωση. Στους εκτυπωτές τεχνολογίας CIJ συνήθως απαιτείται τεχνικός για την συντήρηση και το κόστος αυτής, είναι παραπλήσιο με την αγορά ενός καινούργιου εκτυπωτή Dotjet.

Περιβαλλοντική ευθύνη και προστασία εργαζομένων:

Οι εκτυπωτές Dotjet καταναλώνουν ενέργεια κατά 80% λιγότερη σε σχέση με έναν τεχνολογίας CIJ. Χρησιμοποιούν ελάχιστη ποσότητα διαλύτη. Στους εκτυπωτές CIJ κατά την λειτουργίας τους υπάρχει εξάτμιση 4 – 6 ml διαλύτη την ώρα, αυξάνοντας την μόλυνση του περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα δημιουργείται ένα επικίνδυνο περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους (εισπνοή διαλυτικών).

Ευκολία χειρισμού:

Οι CIJ εκτυπωτές είναι περίπλοκα μηχανήματα όπου απαιτείται εκπαίδευση προσωπικού (χειριστών και τεχνικών) για τον χειρισμό τους. Σε αντίθεση οι εκτυπωτές της Dotjet έχουν πολύ απλή λειτουργία και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση για την λειτουργία τους.


Μέγεθος εκτυπωτή:

Οι εκτυπωτές τεχνολογίας CIJ είναι ογκώδη μηχανήματα τα οποία δεσμεύουν χώρο στην γραμμή παραγωγής αντιθέτως οι εκτυπωτές Dotjet έχουν μέγεθος ίσο με την παλάμη ενός χεριού (μοντέλο DJ1).

Αξιοπιστία:

Οι συχνές συντηρήσεις των εκτυπωτών τεχνολογίας CIJ και ο χρόνος που χρειάζεται για την εκκίνηση της εκτύπωσης, δημιουργούν καθυστερήσεις στην παραγωγική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό πολλοί χειριστές, τους έχουν σε λειτουργία όλη την ημέρα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση του ρεύματος και των διαλυτικών. Αντιθέτως οι εκτυπωτές της Dotjet χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για την εκκίνηση και απενεργοποίηση λειτουργίας.

Κόστη λειτουργίας και απόκτησης:

Ο εκτυπωτής της Dotjet αποτελεί μια οικονομική λύση καθώς η απόκτηση του είναι 5 φορές πιο φθηνή από ένα εκτυπωτή τεχνολογίας CIJ. Δεν χρειάζονται συμβόλαια συντήρησης και χρησιμοποίηση διαλυτικών. Ένας εκτυπωτής Dotjet μπορεί να εκτυπώσει πάνω από 500.000 μηνύματα (ανάλογα το μέγεθος του μηνύματος) προτού χρειαστεί αλλαγή μελανοδοχείου κάτι που το καθιστά για την πλειονότητα των γραμμών παραγωγής την πιο οικονομική επιλογή. Σε αντίθεση στους εκτυπωτές τεχνολογίας CIJ όπου μέσα στα κόστη θα πρέπει να υπολογιστεί η εξάτμιση των διαλυτικών όπως και ο χρόνος της αναγκαστικής τους λειτουργίας για να μην «κολλήσουν». Επιπλέον τα ανταλλακτικά τους είναι πάρα πολύ ακριβά και αυτός είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.


Ευελιξία, προσαρμοστικότητα:

Τέλος ένας εκτυπωτής Dotjet μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα από την μία γραμμή παραγωγής στην άλλη ακόμα και σε διαφορετικού τύπου γραμμές όπως από την γραμμή προϊόντων στην γραμμή συσκευασίας σε χαρτοκιβώτια. Ακόμα η αλλαγή διαφορετικού τύπου μελανιού αλλά και χρώματος μπορεί να γίνει με μια απλή αλλαγή cartridge χωρίς την απαίτηση τεχνικού και μηδενικό κόστος σε σχέση με έναν εκτυπωτή τεχνολογίας CIJ.

Μετά από τις παραπάνω πληροφορίες εσείς τι θα επιλέγατε; Επικοινωνήστε μαζί μας και ο εξειδικευμένος μηχανολόγος μηχανικός μας θα πραγματοποιήσει μια δωρεάν επίσκεψη στο χώρο σας για να εξετάσετε μαζί τις επιλογές σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε
τη φόρμα ώστε να
έρθουμε σε επαφή
μαζί σας